ناآرامیها، فرصتی برای رشد بیشتر کسب و کارهای آنلاین در افغانستان
دنیای پیرامون ما پر از فرصتهای تغییرپذیر، قابل بهبود، کشفشدنی وحتی اختراع است. همچنین همواره در مسیر زندگی انسان تهدیدها و محدودیتهایی قرار داشته است که چارهای جز مقابله با آنها را نداشته و ندارد.
یافتن فرصتها و ظرفیتها و مقابله با تهدیدات و محدودیتها و همچنین تبدیل محدودیتها به فرصتها و استفاده از آنها میتواند منجر به تغییر زندگی خودمان و اطرافیانمان شود و یا در سطحی وسیعتر بر سرنوشت شهر، کشور یا حتی جهانی که در آن زندگی میکنیم تاثیر بگذارد.
هرگز نباید منتظر آمدن فرصت ماند بهتر است، فرصت را شکار کرده وحتی ، ایجاد کنیم.
فرصت چیست؟
به شرایط و موقعیتهایی که میتواند به پیشرفت و توسعه منجر شود، فرصت میگویند.
فرصت به عنوان زمان یا شرایط مطلوب برای یک هدف یا پذیرش انجام یا اجرای چیزی تعریف شده است.
فرصت درتعریف کسب و کاری، امکان توسعه موقعیتها و اتفاقات آینده را از یک موقعیت خاص اولیه شرح میدهد. که این امکان باید به یک فرصت درآمد زا و با دوام تبدیل شود.
اینکه چگونه این فرصتها را مییابیم در درجه اول به نوع نگاهمان به جهان پیرامونمان بستگی دارد. اینکه تا چه حد از خودمان و تواناییهایمان شناخت و چقدر به آنها باور داریم.
همانطور که میدانید نا آرامیهای اخیر باعث ایجاد تهدیدها و محدودیتهایی در جامعهمان شد که به سهم خود بر کسب و کار و اشتغالزایی نیز تاثیرگذار بوده است.
کسب و کارهای آنلاین و تبدیل محدودیتها به فرصت!
مقابله با محدودیتها و تهدیدها، فراهم شدن دسترسی راحت به اینترنت و افزایش کاربران مجازی، رشد و رونق کسب و کارهای آنلاین را در کشور به همراه داشته است.
فروشگاههای آنلاین در افغانستان حداکثر(۴) الی (۵) سال عمر دارند و پدیدهای جدید به حساب میآیند. این فروشگاهها به سرعت رشد کردند، به طوری که هماکنون شمار آنها به دهها فروشگاه میرسد و مشتریان میتوانند از این طریق تمامی خریدهای خود را انجام دهند.
مسیح الله استانکزی بنیانگذار فروشگاه آنلاین کلیک میگوید:
در ابتدای کار تنها ۶ سفارش در روز ثبت میشد، اما اکنون نزدیک به ۶۰۰ سفارش در روز داریم که هر روز نیز رونق بیشتری پیدا میکند.
چالشهای کسب و کارهای آنلاین
کسب و کارهای آنلاین با چالشهایی نیز همراه هستند:
- اکثر فروشگاههای آنلاین و اینترنتی در افغانستان در شبکههای اجتماعی فعال بوده و فقط تعداد کمی از آنها وبسایت دارند.
- فرهنگ خرید آنلاین آنطور که باید در بین مردم افغانستان جایگاه خود را پیدا نکرده است اگر چه این فرهنگ کمکم نهادینه خواهد شد.
- آدرس نداشتن شهرها یکی از چالشها و معضلات فروشهای آنلاین است. کابل یکی از معدود پایتختهای بی آدرس جهان است و رساندن سفارش مشتری در این شهر و در کوچه پس کوچههای زیاد آن کار دشواری است.
- همچنین سیستم بانکی در افغانستان هنوز برای انجام تمام معاملات آنلاین قابلیت کافی نداشته است و آنچنان که باید مقبول نیست. به همین علت در کابل زمانی که محصول به درب منزل مشتری رسید، هزینه سفارش نقدا دریافت میشود.