با رعایت این نکات مصاحبه ی شغلی موفقی داشته باشید(قسمت دوم)
در قسمت اول به بررسی نکاتی پرداختیم که به شما کمک می کند مصاحبه ی شغلی موفقی داشته باشید. در قسمت دوم و پایانی به بررسی نکات مهم روانشناسی می پردازیم که تکمیل کننده مقاله ی قبلی است و اگر به این نکات توجه کنید می توانید احتمال موفقیت خود را در مصاحبه ی شغلی افزایش دهید.
نکات مهم روانشناسی برای موفقیت در مصاحبه ی شغلی
مواظب حالت دست هایتان باشید.
اگر میخواهید اعتماد به نفس تان را نشان دهد، می توانید نوک انگشت هایتان را به حالت گنبدی شکل کنار هم قرار دهید و یا با نشان دادن کف دست ها صداقتتان را بیان کنید. نباید دست هایتان را بیش از حد تکان دهید اما اگر استرس دارید می توانید آنها را از دید مصاحبه گر به صورت موقت پنهان کنید. پنهان کردن زیاد دست کمی بی اعتمادی به وجود می آورد.
ضربه زدن با انگشت نشان دهنده بی قراری، دستبه سینه شدن نشانه ناامیدی و استفاده بیش از حد از دست، آزاردهنده و مزاحم است. قبل از رفتن به مصاحبه روی حرکات و حالات دستتان تمرین گنید.
از زبان بدن مصاحبه گر استفاده کنید.
افراد وقتی زیان بدن مشابهی را نشان می دهند، بیشتر به هم علاقه مند می شوند. شما می توانید از این موضوع به نفع خودتان استفاده کنید و سعی کنید آینه ای در برابر مصاحبه کننده باشید. اگر او روی صندلی اش به جلو تکیه داد و دست هایش را روی میز قرار داد شما هم چند لحظه بعد این کار را بکنید. باید حواستان باشد که طوری از زیان بدن مصاحبه کننده استفاده کنید که متوجه تقلید شما نشود.
علاوه بر زبان بدن، می توانید از علایق مشترکی که بین شما و مصاحبه گر ممکن است وجود داشته باشد برای ایجاد رابطه ی بهتر استفاده کنید. مثلاً اگر برای شما بحث محیط زیست مهم است و می دانید که آن شرکت فعالیتهایی در زمینه حفاظت محیط زیست انجام میدهد، آن را در جایی مناسب بیان کنید.
به اهداق متعالی سازمان آگاه باشید.
سعی کنید از اهداف متعالی و ارزشمند سازمانی که می خواهید در آن استخدام شوید آگاه شوید. می توانید در زمان مصاحبه به آنها اشاره کنید و بیان کنید که برای شما ارزشمند و بیسیار مهم هستند.
مشتاق و پر انرژی باشید.
در یک مطالعه به این نتیجه رسیدند به طور کلی داوطلبانی که انرژی و هیجانشان را بروز میدهند احتمال بیشتری دارد که یک در یک مصاحبه شغلی برنده شوند. به طور ویژه، داوطلبان با علاقه و سطح انرژی و تنوع تن و دامنه صدای بالاتر، نسبت به کسانی که علاقه و سطح انرژی و تنوع تن و دامنه صدایی پایینتری داشتند، بیشتر احتمال دارد برای مصاحبه دوم فراخوانده شوند.
پیش از مصاحبه یک گفتگوی کوتاه با مصاحبه گر داشته باشید.
گفت و گوی کوتاه پیش از مصاحبه که «تفاهمسازی» نامیده می شود، میتواند بر تاثیری که مصاحبهگر از شما میگیرد اثرگذار باشد و احتمال موفقیت شما در مصاحبه ی شغلی را افزایش دهد. این موضوع روی شما هم تاثیر مثبتی می گذارد و استرس شما را کم می کند.
در یک مطالعه، داوطلبانی که در ایجاد یک گفتوگویی کوتاه در مصاحبههای ساختگی خوب عمل کردند، نسبت به داوطلبانی که در گپ زدن مهارت کمتری داشتند در سؤالات مربوط به آن شغل رتبهی بالاتری دریافت کردند، یعنی تأثیر اولیه مصاحبهگران بر تأثیر کلیشان سایه انداخته بود.
یکنواخت صحبت نکنید.
اگر میخواهید باهوش به نظر برسید از یکنواخت صحبت کردن دوری کنید. اگر دو گوینده دقیقاً کلمات یکسانی را به زبان بیاورند، اما یکی اندکی سریعتر و بلندتر و با مکثهای کمتر و تنوع بیشتر صدا صحبت کند آن گوینده پرانرژیتر، آگاهتر و باهوشتر قضاوت خواهد شد. بیان فصیح با تغییراتی در زیروبم و صدا و یک میزان حداقلی از مکثهای قابل اعتنا اعتبار را تقویت و تأثیر هوش را بالا میبرد.
سرعتتان را با توجه به اهمیت آنچه میگویید کم و زیاد کنید. اگر در حال خلاصه کردن یا مرور سابقه هستید، سریعتر از زمانی صحبت کنید که اطلاعات جدید فراهم میکنید. وقتی مفهوم مهمی را معرفی میکنید، سرعتتان را کم کنید تا به شنوندگان زمان دهید آن را تحلیل کنند.
دیدگاهتان را بنویسید