چگونه در محل کار رفتار کنیم؟
بسیاری از افراد بعلت عدم آگاهی از نحوهی رفتار در یک سازمان با وجود توانایی و استعداد و موقعییت و شرایط مناسب دچار مشکل میشوند و یا خودشان از سازمان انصراف میدهند یا کارفرما آنها را اخراج میکند برای جلوگیری از این مشکلات افراد باید آگاهی خودشان را در این زمینه بالاببرند. آنچه در این مقاله یاد میگیریم:
چگونه میتوان در محل کارمان به هدفهای شخصییمان برسیم؟
چگونه بتوانیم شخصی نمونه و الگو باشیم؟
چگونه میتوان فردی کارآمد و نیروی موثر باشیم؟
برای پاسخ به این سوالات با وبلاگ آوسه همراه باشید.
چگونه در محل کار رفتار کنیم؟
همهی افراد باید مهارتهای ارتیاطی خود را افزایش بدهند تا بتوانند تجربهی خوبی را در ارتباط با دیگران ایجاد کنند. و در اولین روز کاری تلاش کنید که زودتر از ساعت کار در محل کار حاضر شوید و زمانهایی مثل ترافیک و دیگر مسایل را در نظر بگیرید تا با احساس خوشایند در محل کار حضوریابید، اگر محل کارتان جدید هست و تا به حال به آنجا نرفتهاید چد روز قبل بروید و مسیر و محل کار را پیدا کنید تا اینکه دچار استرس نشوید و همین طور اگر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنید، چند روز زودتر بروید تا زمان رسیدن و زمانهای تلف شده را بتوانید محاسبه کنید و در اولین روز کاری دچار مشکل نشوید. و پس از اتمام کارتان آنجا را ترک کنید و نمانید
خوب گوش کردن و توجه کردن:
به صحبتهای مدیرتان و همکارانتان خوب گوش کنید و چند روز اول بهم ریختگی رو احساس میکنید تا بتوانید خودتان وفق دهید احساس نگرانی نداشته باشید شما باید با دقت تمرکز و گوش کنید و صحبتهای انجام شده را به کار ببندید، تا مطمئن شوید که نکته ای جانماند. شما در موقع آموزش کار باید به نحوه ی یادگیری خودتان توجه کنید اگر فردی هستید که با کار به طور عملی زودتر یاد میگیرید از فرد آموزش دهنده بخواهید که با شما روی پروژه کار کند. حتما همراه خودتان یک خودکار و دفترچه یادداشت باشد که بتوانید نکات مهم را یادداشت کنید و سوال بپرسید و جوابها را یادداشت کنید
. سعی کنید مواردی را که مدیرتان به شما میگوید را به ذهنتان بسپارید تا مکرر سوال نپرسید و دچار اشتباه نشوید. از سوال پرسیدن خجالت نکشید و نکتهی مبهمی را باقی نگذاریید که بعدا دچار دردسر میشوید
سعی کنید کارها و پیشامدها را حدس بزنید:
در محل کار روند انجام کار بسیار متفاوت است اگر فردی باهوش باشید باید حدس بزنید که چه اتفاقی خواهد افتاد و شما باید چه کاری انجام دهید. و در روز اول باید بتوانید شرایط رو تجزیه و تحلیل کنید و باید متوجه باشید که چه روندی را باید در پیش بگیرید. در روز اول شما میتوانید بایستید و تماشا کنید به نحوهی انجام کارها اما در روز بعد اگر کاری بود که به کمک شما لازم بود لازم نیست کسی بگوید و خود شما باید بروید و انجام دهید.
فقط خودت باش:
هر فردی خودش و رفتارهایش و میزان استعدادهایش را میداند و اگر در یک شرکتی استخدادم شدهاید یکسری نکاتی در شما دیده شده است که به پیشبرد اهداف سازمان کمک میکند و شما با رعایت احترام و شخصیت باید به خودتان ایمان داشته باشید و لزومی ندارد رفتارتان را مانند دیگر اعضای سازمان تغییر دهید و چون شما تازه وارد سازمان شدهاید زمان میبرد تا دیگر اعضا به رفتارهای شما عادت کنند.
تعیین اهداف کوتاه مدت:
سعی کنید اهداف شخصی کوتاه مدت تعیین کنید تا برای ارتقا مهارتهای فردی شما سازنده باشد، با دقت بر روی مواردی که نیاز است شما باید روی آنها تمرکز کنید را شناسایی کنید و سپس در جهت دستیابی آنها تلاش کنید. مثلا اگر شما در آشپزخانهی یک رستوران کار میکنید سعی کنید که دستورالعمل طبخ یک غذا را حفظ کنید نه اینکه با یک برگهی تقلب کار کنید شما در هفتهی اول فقط به کیفیت و کارایی خودتان کار کنید نه اینکه فقط روی طبخ غذای بیشتر و سرعت بالا و بدون هیچ طمع و مزه ای، که این عملکرد به مرور زمان جایگاهی در سازمان ندارد و اهداف سازمان را هم از بین میبرد.
کارهایی را برعهده بگیرید که میتوانید:
شما باید مسولییت کارهایی را برعهده بگیرید که مطمئن هستید که از عهدهی آنها برمیایید. اگر شما میدانید که امروز فقط ده کار را میتوانید انجام دهید فقط همان تعداد را قبول کنید و کار دیگری را نپذیرید. و فقط کارهایی را انجام دهید که به شما مربوط است و کارهای دیگران را انجام ندهید. و باید تمام تمرکزتان روی کار خودتان و کیفیت کارتان باشد نه اینکه کار دیگران را مدیریت کنید. تا بتوانید از توانایی خودتان برای بهبود کارتان استفاده کنید. مگر اینکه کارمندان دیگر از شما مشاوره یا کمک بخواهند ودر نظر بگیرید که هر کاری انجام میدهید باید در جهت کیفیت و ارتقای شما باشد.
فعال باشید:
اگر محیط کاریتان زباله هست یا اینکه میز کاریتان نامرتب است برای اینکارها هم وقت بگذاریید نه به این جهت که فرد بهتری دیده شوید بلکه برای ایجاد یک محیط کاری بهتر تلاش کنید. سعی کنید در جهت پیشبرد اهداف سازمان سهیم باشید بعد از اتمام کارهایتان به خوبی، سعی کنید که ایدهای خلاقانه نیز داشته باشید که کاربردی و قابل اجرا باشد و به طور خصوصی در مدت زمان کوتاه با مدیرتان مطرح کنید نا اینکه در جلسات بزرگ ودر حضور همهی اعضای سازمان، که با این عملکرد به پیشرفت سازمان کمک میکنید.
اهداف کاری بلند مدت تعیین کنید:
شما باید در نظر بگیرید که پنج سال دیگر کجا میخواهید باشید و الان شغلی که انجام میدهید چگونه شما را برای دست یابی به آن شغل نزدیک میکند و برای شغلی که داریید هدف تعیین کنید و هر هفته برای رسیدن باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید و اینکه در نظر بگیرید چگونه شما را به هدف نهایی نزدیک میکند و این به شما انگیزه میدهد تا با اعتماد بنفس برای اهداف خود و شغلی که دران هستید تلاش کنید. سعی کنید مواردی را که برای آن تلاش میکنید را یادداشت کنید. تا بتوانید میزان عملکردتان را در نظر بگیرید. و مدام به این سوالها پاسخ دهید که این کار چگونه شما را به هدفتان نزدیک میکند و چگونه این کار به شما کمک میکند تا آرزوهایتان را به دست آورید. اگر در کاری مشغول هستید که در آن علاقهای ندارید و فقط برای تامین مخارج تحصیل یا خانواده در ان مشغول هستید باه خودتان بگویید که این فعالییت تاثیر مستقیم بر قسمت دیگری از زندگیم دارد و شور و اشتیاق ایجاد کنید. تا اهدافتان را با انگیزه پیگیری کنید.
سخن آخر:
انسان موجودی اجتماعی است و هر فردی یکسری ویژگیهای و رفتارهای بخصوصی دارد و برای اینکه بتواند در کنار دیگر افراد یک رابطهی کارآمد ایجاد کند و به اهداف شخصی و پیشبرد اهداف سازمان کمک کند باید بتواند نکات رفتاری و و اخلاقی را در یک سازمان رعایت کند.