چگونه در محل کار حرفهای حرفهای رفتار کنیم؟
بسیاری از افراد اخلاق حرفهای در محل کار را نمیدانند و برای همین تاثیر بدی بر روند فعالییت و حتی آیندهی شغلیشان دارد که در این مقاله به برخی از این نکات پرداختهایم.
- چگونه بتوانیم یک فرد الگو در محل کار باشیم؟
- در جلسات سازمان چگونه رفتار کنیم؟
- برای بهبود کارهایمان و ایجاد فرصت شغلی چگونه در یک سازمان رفتار کنیم؟
- چگونه یک رفتار حرفهای در سازمان داشته باشیم؟
برای پاسخ به این سوالها با وبلاگ آوسه همراه باشید:
چگونه در محل کارحرفهای رفتار کنیم؟
برای اینکه در شغلمان موفق باشیم باید به صورت حرفهای عمل کنیم. اگر در محیط کار به صورت حرفهای عمل کنیم دریچهی موفقییت شغلی و ارتقای شغلی ایجاد میشود. رفتار هر فرد در سازمان با مدیر و کارمندان ودیگر اعضای سازمان باید به صورت مودبانه و حرفهای باشد. چه در هنگام معرفی و چه در هنگام تعامل با ااعضای سازمان باید به صورت محترمانه و حرفهای باشد.
خودتان را به صورت حرفهای نمایان کنید:
ظاهر آراسته و همیشه لباس مرتب بپوشید، افراد در سازمانها باید همیشه با ظاهری مرتب به محل کار وارد شوند تا ظاهری حرفهای و مرتب از خودشان نشان دهند. و مناسب با محل کار لباس بپوشند و از پوشیدن لباسهای خیلی تنگ و رنگهای نامناسب خودداری شود. و با توجه به نوع پوشش سایرین لباس مناسب محل کار را تشخیص دهید. و از پوشیدن لباسهای باز و کوتاه خودداری کنید.
ارزشهای فرهنگی محل کارتان را رعایت کنید:
توجه کنید که سایر کارمندان الگو چگونه در محل کار رفتار و کار میکنند و هنگامی که در محل کار هستید و با تلفن صحبت میکنید برای بحث و گفتوگوهای عادی با صدای آرام صحبت کنید. و توجه داشته باشید که چگونه همکاران شما با مشتری ها ارتباط برقرار میکنند. و توجه کنید که برای جلسات همیشه چند دقیقه زودتر حضور داشته باشید. تا قبل از شروع جلسه بتونید سازماندهی کنید و همیشه دفترچه یادداشت الکترونیکی یا قلم و کاغذ همراهتان باشد. و ده دقیقه زودتر حضور نداشته باشید. چون ممکن است که برنامه ریزی دیگران را از بین ببرد و برای دیگران ایجاد مزاحمت شود.
مثبت باشید:
همیشه مثبت بودن باعث ایجاد انگیزه و نگرش مثبت میشود که یک اخلاق حرفهای است. برای اینکه موفق باشید باید اثبات کنید که مهارت و دانش کافی برای انجام کارها را داریید. اما علاوه بر مهارت و تخصص باید مهارت نرم لازم برای داشتن یک اخلاق حرفهای را در خودتان ایجاد کنید. و همیشه برا اعتمادتان و صداقت و درستی و انگیرهتان تلاش کنید.
واضح صحبت کنید و در صورت لزوم بلند صحبت کنید:
برای ایجاد یک رفتار حرفهای باید بتوانید اثبات کنید که میتوانید به وضوح و اطمینان صحبت کنید. و همچنین یک شنونده فعال باشید. و روی صحبت کسی صحبت نکنید و منتظر بمانید تا صحبت گوینده تمام شود و تا شما بتوانید نظرات خودتان را به اشتراک بگذاریید. و با لحن آهسته و آرام و مختصر صحبت کنید تا دیگران بتوانند نظرات شمارا یادداشت کنند. و اگر طرح و ایدهای برای حل یک مشکل داریید از قبل در مورد آن فکر کنید تا پخته باشد و بعد مطرح کنید.
به زمان دیگران احترام بگذاریید:
اگر برای موضوعی که باید با مدیر یا همکاران صحبت کنید که برای بحث یا تصمیم برای یک پروژه هست اگر دز زمان کوتاه میشود به نتیجه رسید تماس تلفنی و ایمیل را در اولویت قرار دهید و جلسات پی درپی و غیر ضروری یک رفتار غیر حرفهای هست. و اگر در مورد موضوعی نیاز به یک جلسهی حضوری بود برای افرادی که باید در جلسه باشند دعوتنامه از طریق ایمیل ارسال کنید. و تقویمهای آنها بررسی کنید تا مطمئن باشید که در دسترس هستند.
رفتار و تعامل حرفهای داشته باشید:
از شایعات و حرفهای بیهوده در محل کار دوری کنید شاید در ابتدا که تازه به محل کار وارد شدهاید سخت باشد و نتوانید تشخیص دهید. اما باید این رفتار حرفهای را در خود نهادینه کنید. و خودتان را درگیر شایعات نکنید و در مورد همکارانتان بدگویی نکنید و پشت سرشان صحبت نکنید و با آنها رو راست باشید. و به آنها احترام بگذاریید و خوش برخورد باشید. و اگر با یکی از همکاران مشکل داریید از کار مستقیم با او بپرهیزید.
با مدیر خود مانند یک مربی برخورد کنید:
برخی از مدیران به کارمندان برای موفقیت در کار آموزش میدهند و کارمندان باید رفتاری با تواضع و حرفهای داشته باشند و به صحبتهای و آموزشهای مدیران با دقت گوش دهند و به کار ببندند نباید طوری رفتار کنید که نشان دهد شما بیش از او میدانید یا تمایلی به یادگیری جدید نیستید.
برای بهبود در کارهایتان باید تمرکز کنید:
برای اینکه نشان داده شود که شما در کارتان بصورت حرفهای عمل میکنید و لازم نیست که برای انجام وظایفتان کارهایتان به شما یادآوری شود. شما باید خودتان کارهایتان را با تمرکز و انگیزه انجام دهید و از زمان که بعنوان کارمند فعالییت میکنید مهارتهای خوبی یاد بگیرید. و داشتن یک مدیر بعنوان مربی به گسترش مهارت و فرصتها شغلی در آینده کمک میکند.
سخن آخر:
هر فردی برای اینکه به موفقییت شغلی دست پیدا کند و زمانهای خوبی را در محل کار سپری کند که همراه با آرامش و خوشحالی و پیشرفت باشد باید هر روز روی خود کار کند و در جهت مثبت بود خود و ارتقای مهارتهای نرم و مهارتهای تخصصی خودش تلاش کند.
دیدگاهتان را بنویسید