چگونه در زندگی مدیریت زمان داشته باشیم ؟
چگونه در زندگی مدیریت زمان داشته باشیم ؟
همهی افراد در طول روز زمان کافی برای انجام همهی کارهایشان ندارند و اغلب با کمبود زمان مواجه میشوند. شما زمان را باید مانند اسکناس هایی در نظر بگیرید که هر روز به حساب بانکی شما واریز میشود و شما تا پایان روز فرصت داریید که آن را خرج کنید و اینکه مقدار این اسکانس ها را به تعداد ثانیههای یک روز در نظر بگیرید و مخارج خود را کارهایی که که باید انجام دهید.در این جا اکثریت افراد با کمبود اسکناس مواجه میشود چون مخارجشان بیشتر از مقدار سرمایه هست. در این مقاله راهکارهایی گفته میشود تا بتوان به یک آرامش خاطر رسید و اینکه بتوانیم کارهای خودمان را تا پایان روز به اتمام برسانیم.
- چکونه کارهایمان را به موقع انجام دهیم؟
- چگونه انرژی لازم بزای انجام کار در خودمان ایجاد کنیم؟
- چگونه ذهنمان را برای انجام کارها سازماندهی کنیم؟
- چگونه با زمانی که در طول روز دارییم بیشترین بازده را داشته باشیم؟
در این مقاله به سولات بالا پاسخ داده شده با وبلاگ آوسه همراه باشید تا در کنار هم بتوانیم پیشرفت در کارهایمان را احساس کنیم.
ذهن سازمان یافته:
ذهن آشفته و پریشان مانع پیش برد کارها میشود باید دلایل آشفتگی ذهن مشخص شود چرا که ایجاد نظم در کارها را با مشکل مواجه میکند. برای بعضی افراد عدم انگیزه و همچنین دانش و مهارت کافی باعث این آشفتگی میشود برای شروع نظم در کارها در زندگی باید دلایلی که باعث بی نظمی میشود را شناسایی کرد و برای یک تغییر اساسی تصمیم جدی گرفت. چیزهایی که بیشترین نگرانی و استرس را در انجام کارها برای شما ایجاد میکند را شناسایی کنید مثلا نامرتب ترین مکانها که شما را آزار میهد برای مثال اتاق خواب یا دفتر کارییتان ،شما باید با مهارت یک سازماندهی و نظم ایجاد کنید که از آشفتگی ذهنی شما جلوگیری کند و اطراف و مکانهای مرتب آرامش خاطر ایجاد میکند و سرعت کارها را بالا میبرد. برای یک زندگی سازمان یافته باید زندگی کاری و ارتباط با دیگران و کارهای شخصی را با نظم و سازماندهی پیش برد که به یک آرامش خاطر برسیم و هرکاری را در زمان مناسبش پیش ببریم
اگر کارهای زیادی برای انجام دادن داریید یک تقوییم ایجاد کنید با بازهی زمانی مشخص مثلا برای پیاد روی نیم ساعت در روز را مشخص یا برای مطالعه یک ساعت در روز را در تقویم یادداشت کنید و این برنامه را برای یک هفته بنویسید و در مکانی قرار دهید که جلوی چشمتان باشد. و با یاداشت کردن این کارها خودتان را مجاب به انجام آنها بکنید تا بعنوان یک عادت در زندگی شما وارد شود و از نوشتن کارهای متداولی که باید در طول روز انجام شود بپرهیزید مثلا لزومی ندارد مسواک زدن را یادداشت کنید کارهایی را که باید انجام شود ودر انجام آنها تنبلی میکنید. آنها را یادداشت کنید.
برنامهریزی و پیگیری:
برای پیشبرد کارها و جلوگیری از تنبلی از یک دفترچه یادداشت همراه یا از اپلیکیشنهای یادداشت استفاده کنید که همیشه همراهتان باشد و کارهایی را که باید اول انجام شود با یک آلارم یا رنگ خاصی مشخص کنید که قابل دیدن و یادآوری باشدمثلا از یک رنگ برای کاراهای روزه مره مانند خرید کردن استفاده کنید تا یادآوری شود .با این عمل کارهایتان سازمان مییابد و همیشه میتوانید برنامهیتان را ببینید تا برایتان یادآوری شود.
یک لیستی از کارهای لازم و ضروری ایجاد کنید:
در انتهای شب برنامهی فردا را تنظیم کنید و لیستی از کارهایی که ضرور هستند را یادداشت کنید اگر کارها زیادهست آنها را به کارهای کوچک در طول روز تقسیم کنید و در ابتدا از کارهای ساده و کوتاه شروع به انجام دادن کنید تا انگیزه ایجاد شود که شما میتوانید کارهایتان سرموقع انجام میدهید. و باعث احساس رضایت از خودتان میشود و همینطور از کارهایی شروع کنید که شما را مجاب به تحرک کند تا با انرژی بدست آمده بتوانید بقیهی کارها را پیگیری کنید.
تعلل و درنگ در کارها را متوقف کنید:
تاخیر در انجام کارها باعث بیانگیزگی و تنبلی میشود. که پیامدهای بدی را در انجام کارها ایجاد میکند به جای تاخیر در کارها آنها را بلافاصله انجام دهید و درنگ نکنید و خودتان را مجبور به انجام کارها کنید. اگر کاری پنج دقیقه طول میکشد تا انجام شود سعی کنید تا آن را در زمان کوتاهتری انجام دهید. یک تایمر روی پانزده دقیقه تنظیم کنید و در آن زمان دیوانه وار و با سرعت بالا کار کنید. و در این پانزده دقیقه تمام تلاشتان را به کار گیرید تا حواسپرت نشوید و وقتی که این زمان تمام شد به خودتان استراحت دهید. اما به احتمال زیاد شما متوقف نمیشوید و به کارتان ادامه میدهید چرا که برای پروژهای که از انجام آن دوری میکردید توانستید که پیشرفت کنید و با انگیزهی به دست آمده انرژی برای ادمهی کارتان را داریید. عوامل حواسپرتییتان را شناسایی کنید مانند تلفن همراه یا اینترنت یا هر چیز دیگر شما باید بتوانید در یک بازه بدون آنها کار کنید .
روز خودتان را به گونهی درست شروع کنید:
صبح که از خواب بلند میشوید دست و صورتتان را بشویید و کمی نرمش کنید به یک موزیک ملایم گوش دهید و صبحانهی خوب بخوریید و لباسهایتان را مرتب کنید تا برای انجام هر کاری با انرژی باشید. و اعتماد بنفس لازم را داشته باشید. این عملکرد ذهنیتت شما را مثبت و شما را با اعتماد بنفس میکند تا کارها را با انرژی پیگیری کنید. و اینگونه شما خودتان را برای موفقیت آماده کردهاید. و در ا انجام کارها ارادهی بیشتری خواهید داشت.
یاداشت کنید:
در طول روز افکار مهمی به ذهنمان میآید که ما باید آنها را یادداشت کنیم تا فراموش نشود و ایدهها و کارهایی که باید درآینده پیگیری شود با یادداشت کردن آنها و مرور یادداشتها نظم در کارها ایجاد میشود که اینگونه ذهن شما را هم منظمتر میکند.
خودتان را بیش از حد شلوغ نکنید:
اگر میدانید که زمان شما کم است و کارهای زیادی برای انجام دادن داریید، مواردی که اهمییت کمی دارد را از برنامهیتان حذف کنید. اگر به طور همزمان کارهای زیادی برای انجام دادن داریید احساس بینظمی و اضطراب میکنید و درصورت لزوم برنامهها را لغو کنید تا ذهنتان آرامتر شود و فضایی برای تفکر ایجاد شود. یاد بگیرید که پروژهها را به دیگران واگذار کنید اگر باید خرید انجام شود و شما بیش از حد شلوغ هستید از دوستان یا خانواده بخواهید که بجای شما به خرید برود ولی موارد اصلی و کارهایی که انجامش برای شما خیلی مهم است به دیگران واگذار نکنید. و اگر میدانید که کار زیاد برای انجام دادرید کار جدید قبول نکنید و با افکار اینکه دیگران شما را تنبل یا بی عرضه خطاب میکند خودتان اذیت نکنید چرا که افرادی هستند که شما را درک میکنند و لزومی ندارد که همه شما را درک کند.
کلام آخر:
با برنامه ریزی در طول روز و مجاب کردن خودمان برای انجام آن کار در همان زمان مشخص شده میتوان انگیزه برای انجام کارها را بجود آورد و اینکه با یادداشت کردن کارها و اولویت بندی آنها ذهن سازمان مییابد و سرعت پیشرفت کارها بالا میرود و همین طور عواملی که باعث حواسپرتی میشود باید مشخص شود و باید خودمان را مجبور کنیم تا در یک بازهی زمانی بدون آنها کار کنیم تا به مرور زمان تبدیل به عادت میشود و در پیشرفت کارها و ایجاد انگیزه و احساس رضایت درونی نقش مهمی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید