مهارتهای نرم چیست و چرا برای کسبوکار و زندگی ضروری است؟
مهارتهای نرم چیست و چرا برای کسبوکار و زندگی ضروری است؟
در این مقاله میخواهیم به تعریف مهارتهای نرم و جایگاه و ضرورت این مهارت در زندگی اجنماعی و شخصی بپردازییم. تا با آموزش این مهارت کیفیت روابط شغلی و اجتماعی خودمان را بهبود بدهیم.
- چگونه شانس خودمان را برای استخدام در یک محیط کاری بالا ببریم؟
- چگونه روابط دوستانه با مدیران و کارمندان در محیط کاری ایجاد کنیم؟
- چگونه میتوانیم در یک تیم به عنوان یک یک شخص در حهت موفقیتت تیم فعالییت کنیم؟
- در جایگاه مدیر یک سازمان چگونه میتوان فضای رشد و موفقییت در سازمان را ایجاد کرد؟
اگر شخصی هستید که به دنبال بهبود کیفیت روابط خود در محیط کاری و زندگی شخصی علاقمند هستید موفق شوید باید مهارتهای نرم را در خودتان ایجاد و یا تقویت کنید .
با ما همراه باشید مجلهی اینترنتی آوسه:
مهارتهای نرم چیست؟
مجموعهای از نگرشهای اجتماعی و ویژگیهای درونی و رفتاری هست. که از آن بهعنوان مهارتهای انسانی نیز یاد میشود. و برای اینکه در محیط کاری و اجتماعی و یا روابط با دیگران به موفقییت برسیم لازم است که با مهارتهای نرم آشنا شویم. و این مهارت، یک مهارت شخصی است. و تعامل با افراد را آسان و حس اعتماد را بین افراد و تیمها بهوجود میآورد. و فرد را بعنوان یک عامل ارزشمند و کار آمد در تیم یا سازمان تبدیل میکند. مهارتهای نرم در ارتباطات و تعامل افراد با یکدیگر بسیار ضروری است.
ضرورت یادگیری مهارتهای نرم:
ضرورت مهارتهای نرم در در کسبوکار از این جهت است که، فرد را به سوی ارتقا شغلی و توسعهی فردی سوق میدهد. و یک تعامل سازنده با دیگران را فراهم میسازد. زیرا این مهارتها قابل انتقال به دیگران است، و هنگام ارتباط با دیگران بروز میکند و کارفرمایان نیز برای استخدام کسانی را انتخاب میکنند که دارای مهارتهای نرم باشند و یا ظرفییت ایجاد این مهارتها را داشته باشند. برای مثال فردی که دارای تخصص و مهارت سخت خوبی باشد، ولی با مهارتهای نرم آشنا نباشد و نتواند روابط کلامی و دوستانه و شنیداری و حتی نتواند زمان خود را در محیط کار مدیریت کند این فرد نمیتواند موفق شود. و افراد دارای ویژگی مهارتهای نرم، عملکرد و پیشرفت در سازمان را فراهم میکنند.
-
مهارت ارتباطی و مهارت بین فردی:
مهارت ارتباطی در واقع عامل ایجاد یک حس خوبی است که دیگران آن را از ما دریافت میکنند. و یک ارتباط خوب با همکاران و مشتریان ایجاد کنند و حتی در شبکهسازی ارتباطی و توسعهی کسب و کار سازنده هست. چه به صورتکلامی و چه به صورت غیر کلامی ( حالت چهره و لبخند وبه طور کلی زبان بدن) و یا ارتباط کتبی که به صورت ایمیل و پیامها و نوشتن گزارش میباشد و ارتباط بصری خوب، تا به مخاطب این حس القا شود که شما به صحبتهای او گوش میدهید، و باید افراد مهارت شنیداری را در خود ایجاد یا تقویت کنند تا بتوانند صحبتهای شخص مقابل را به درستی متوجه شود و ارتباط ایجاد کند.
-
مهارت سازگاری در محیط کار و انطباق پذیری:
ایجاد این مهارت بین افراد یک تیم بسیار ضروری است و همچنین برای یک سازمان خیلی مهم است که کارمندانش دارای این ویژگی باشند و بتوانند با پیشرفت علم و تکنولوژی افراد، خودشان را وفق دهند و مقاومت نشان ندهند و افراد دارای این ویژگی بسیار با انگیزه هستند که در مقابل مشکلات و سختیها کنار نمیکشند و راه حلی را پیدا میکنند و به آموزش و یادگیری علاقمند هستند. و این افراد دارای پشتکار هستند و دارای اندیشه مثبت و درمقابل تنشها و استرسها مدیریت کنترل شده و درستی را بروز میدهند و این ویژگی در فرد باعث رشد تواناییهایی مثل خلاقییت و نوآوری در کار و همچنین توانایی حل مسئله را پرورش میدهد.
-
مهارت تیمسازی و بین تیمی:
برای اینکه در یک تیم بتوانیم خوب کار کنیم و به خواستهها و اهداف مشترکمان در تیم برسیم باید همگی اعضای تیم برای رسیدن به هدف تیم تلاش کنند. و ویژگیهای از خودگذشتگی و همکاری سازنده باید در خودمان ایجاد کنیم. و به معنای اینکه اهداف تیم را به هدف شخصی خود ترجیح دهیم و با همدلی به فعالیت در تیم ادامه دهیم و شخص متعهدی باشیم و نسبت به وظیفهای که پذیرفتهایم تمام تلاش خود را بکنیم تا در جهت پیشرفت و ارتقا تیم مفید واقع شویم و همچنین در زمان خواسته شده بتوانیم کارهای خود را انجام دهیم، تا بینظمی در تیم بجود نیاید و در واقع بتوانند وجدان کاری را رعایت کنند.
در واقع داشتن روحیهی تیمی و تلاش برای بدست آوردن این ویژگی افراد را برای رسیدن به موفقیت تا چندین مرحله به جلو پرتاب میکند چون کار در تیم انگیزه را تقویت و دقت در تصمیم گیری و همچنین حل کردن مشکلات را در زمان کمتر و یا با راهحل سادهتری فراهم میسازد.
-
خلاقییت:
سازمانها و مدیران به دنبال افرادی هستند که دارای ویژگی خلاقییت و نوآوری هستند و امروزه شرکتها در حال نوآوری و پیشرفت هستند. و راهکاری سنتی و قدیمی در سازمان، سازمان را هر روز به شکست نزدیک میکند و افراد دارای این ویژگی در یک سازمان برای دستیابی به راهکار جدید تلاش میکنند. و ایدهها و نوآوریهای کاربردی و مطابق نیاز روز ارائه میدهند و این درصورتی هست که فرد دارای ویژگی انطباق پذیری و علاقمند به آموزش و یادگیری و همدل و قابل اعتماد در یک تیم باشد تا بتوانند از خلاقیتش در جهت پیشبرد اهداف سازمان استفاده کرد.
کلام آخر:
تا اینجا به برخی از ویژگی های مهارت نرم اشاره شد و برای اکتساب آن ها باید مطالعه و تمرین کرد تا بتوانیم موفق بشویم.
دیدگاهتان را بنویسید